2018. március 24., szombat

Gyerekeink ciki beszólásai

A hosszú hétvége utolsó napján mindegyik gyerekünk kínos pillanatot okozott nekünk a ciki beszólásával.

Ilka volt a legkevésbé ciki, Ő csak a mamát kérte peluscserére ebéd után (mikor 2. nap Nála ebédeltünk, és az első nap is bekakilt ebéd után, majd a mama kicserélte Neki. Másnap rögtön hozzá ment a büdi hátsójával), közölte, hogy "KAKI, MAMA GYEJE" - és húzta a hálószobába, ahol a pelenkázás szokott zajlani.

Terka sztori:
Mise után, ebéd előtt itthon voltunk, Gábor játszott a gyerekekkel a szobában, amikor csöngettek. Gábor látta, hogy a kéregetős fiatalember, aki már többször lehúzta, most nem akart adni Neki, így mondta a gyerekeknek, hogy ne menjenek az ablakhoz, nem engedjük be a bácsit. Erre Terka kinyitotta az ablakot, és kikiabált: "APUKÁMAT NEM ÉRDEKLI!"
Ciki volt, de igaza volt a gyereknek. Nem elbújni kellett volna, hanem megmondani egyenesen a fiúnak, hogy keressen mást, akitől kéregethet, mert nekünk van épp elég eltartandónk.

Borika esete:
Reggeli alatt hallottuk, hogy valaki az utcáról haverkodik a Mázlival. Gábor megkérte Borit, hogy nézze meg, ki dumál a kutyának. Erre Bori odament a nyitott ablakhoz, és kiszólt a szomszédba járó ápolónak: "KÉREM, NE DUMÁLJON A KUTYÁNAK!"

Rita okoskodása:
Frida egy 5 éves kislány, akivel a lányok sokat játszanak, kutyája Zsömi, aki Mázli haverja, anyukája Brigi, aki Gábor osztályán ügyintéző.
Játszottak a gyerekszobába, egyszer csak Rita mondta Fridának: "APUKÁNK A TE ANYUKÁD FŐNÖKE, ÍGY MI IS A TE FŐNÖKEID VAGYUNK!"
Szerencsére Frida nem borult ki ezen. De mikor elkezdtem magyarázni Ritának később, hogy ez nem volt szép, elmesélte, hogy a régi iskolába az egyik osztálytársa mondta ezt Neki, aki Gábor főnökének a fia volt. Már a gyerekeknek is fontos a hierarchia:)
Itt is volt felelősségünk, mert aznap sokat beszélgettünk mi felnőttek arról, hogy nem biztos, hogy szerencsés, hogy Gábor beosztottja bejáratos hozzánk és ilyen sokat tud meg a főnöke magánéletéről.

Nagyon kell figyelni, hogy miket mondunk a gyerekek előtt, mit látnak tőlünk, hogyan beszélünk a többi felnőttel, illetve hogyan viselkedünk bizonyos szituációkban.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése